Ми поспілкувались з волонтеркою Олександрою Кліцовою, щоб дізнатись, як вона зв’язується з місцевими та чи багато людей потребують допомоги.
Черга за гуманітарною допомогою
Олександра запевняє, що часто люди не хочуть йти, бо бояться за своє життя. Іноді приходять “безстрашні” сусіди, тоді допомогу передають через них, навіть якщо в списках їх немає.
Чоловік чекає на продукти та воду
Люди прийшли за гуманітарною допомогою від волонтерів
Бахмутська громада вже понад два місяці без світла. У місті пошкоджені електромережі, поганий мобільний зв’язок. Через це не працюють більшість магазинів, аптек, банкоматів. Місто кожного дня страждає від жахливих обстрілів.
Не дивлячись на всі ці фактори, волонтери Бахмута продовжують свою роботу, щоб допомагати людям які залишились.
Так, Олександра Кліцова продовжує надавати гуманітарну допомогу місцевим мешканцям долаючи всі труднощі пов’язані з комунікацією:
«Зараз в мене на руках є список людей, але до більше ніж половини додзвонитись неможливо. Намагаюсь хоча б через смс надати основну інформацію (де, коли та яку допомогу будемо надавати)».
Черга за гуманітарною допомогою
Олександра запевняє, що часто люди не хочуть йти, бо бояться за своє життя. Іноді приходять “безстрашні” сусіди, тоді допомогу передають через них, навіть якщо в списках їх немає.
Чоловік чекає на продукти та воду
Раніше гуманітарну допомогу розвозили людям, які не можуть прийти, але зараз такої можливості немає, розказує волонтерка:
«За рахунок донатів людей заправляли машину. Мені допомагав один хлопець, звичайний таксист який погодився розвозити гуманітарку. На жаль, він загинув від осколка у власному дворі. Самостійно пішки я не можу цим займатись, це небезпечно та важко. А інші таксисти беруть просто шалені гроші».
Люди прийшли за гуманітарною допомогою від волонтерів
Наразі, Олександра Кліцова отримує допомогу від всіх можливих фондів, не відмовляючись не від чого. Сама шукає в соціальних мережах та зв’язується з ними.
«Нещодавно отримали засоби гігієни з Вінниці, а також іграшки та одяг для дітей. В Дніпрі надають продукти. Окрім цього, іноді люди особисто пересилають посилки з допомогою. Зараз, на жаль, допомоги вже менше ніж було раніше», — ділиться Олександра.
Волонтерка зауважила, що наразі мешканці Бахмуту потребують звичайно ж продуктів харчування. Та окрім цього, медикаментів, свічок, води та теплого одягу.
Фото Олександри Кліцової
Сьогодні в 9:32 pm автор Ulitka
» Алюминиевые проставки для увеличения клиренса
Сьогодні в 12:36 pm автор Bahmut
» Магазин подарков
Сьогодні в 10:47 am автор Анастасия
» Халати для готелів
Вчора в 1:48 pm автор Анастасия
» Хочу увеличить клиренс
Вчора в 12:10 pm автор goyseya
» Автомобільна гума
Вт Лист 19, 2024 1:23 pm автор Анастасия