За Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу" право на відстрочку від мобілізації у воєнний стан мають студенти, які навчаються за денною або дуальною формами освіти. Дуальна форма освіти — це така організація навчання, при який студент вивчає теоретичну частину в навчальному закладі, а практичну — на виробництві. Студентам заочної форми освіти закон права на отримання відстрочки від мобілізації не надає. Якщо ви вступите на заочне навчання, воєнкомат відстрочку від мобілізації не надасть. Без відстрочки від мобілізації на кордоні вас не пропустять. До того ж зараз прикордонники обмежують виїзд для студентів — випускають лише тих, які вступили на навчання до 24 лютого 2022. Студентів, які вступили до закордонних навчальних закладів після 24 лютого 2022, вже під час війни, за кордон не пропускають, підозрюючи, що справжня мета їх вступу — не навчання, а ухилення від мобілізації та створення умов для виїзду з України.
Якщо я поступлю в вищий заклад Европи, як студент заочної форми навчання. Мене пропустять через кордон до навчального закладу?
Admin- Admin
Очки : 1504
Дата регистрации : 24.10.2020
- Повідомлення n°1
Якщо я поступлю в вищий заклад Европи, як студент заочної форми навчання. Мене пропустять через кордон до навчального закладу?
» Майже кожен заклад освіти у Бахмуті пошкоджений
» ВПО у Чернівцях запрошують на навчання для планування бюджету
» Онлайн-навчання в автошколах: як бахмутянам отримати права в евакуації?
» «Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі
» Виплата допомоги від міжнародних організацій через ПриватБанк
» ВПО у Чернівцях запрошують на навчання для планування бюджету
» Онлайн-навчання в автошколах: як бахмутянам отримати права в евакуації?
» «Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі
» Виплата допомоги від міжнародних організацій через ПриватБанк
Сб Жовт 05, 2024 3:38 pm автор Анна
» Смартфон
Сб Жовт 05, 2024 11:55 am автор Анна
» Ноутбук
Пт Жовт 04, 2024 1:09 pm автор Анастасия
» Повербанки с логотипом
Ср Жовт 02, 2024 11:42 am автор Анастасия
» Текстиль для готелю
Пт Вер 20, 2024 2:23 pm автор Анастасия
» Трекові світильники
Ср Вер 18, 2024 12:37 pm автор Анастасия