Незламний Бахмут 06274 Форпост

Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.
Незламний Бахмут 06274 Форпост

Бахмут - Сайт Бахмута та району. Новини ЗМІ, бойові дії, повідомлення, магазини, історії Бахмутян. Приймайте участь та публікуйте свою інформацію на форумі. Популярні новини на головній сторінці публікуйте в розділі ЗМІ.

Погода

Останні теми

» Хочу увеличить клиренс
«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі EmptyВчора в 1:10 pm автор Bahmut

» Защита картера
«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі EmptyВчора в 12:50 pm автор Bahmut

» Совет по покупке запчастей для Jetour
«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі EmptyЧт Лист 21, 2024 9:32 pm автор Ulitka

» Алюминиевые проставки для увеличения клиренса
«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі EmptyЧт Лист 21, 2024 12:36 pm автор Bahmut

» Магазин подарков
«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі EmptyЧт Лист 21, 2024 10:47 am автор Анастасия

» Халати для готелів
«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі EmptyСр Лист 20, 2024 1:48 pm автор Анастасия

» Автомобільна гума
«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі EmptyВт Лист 19, 2024 1:23 pm автор Анастасия

» Тормозные колодки
«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі EmptyПн Лист 18, 2024 12:57 pm автор Bahmut

» Самозамес, нужна помощь
«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі EmptyСб Лист 09, 2024 10:09 am автор Электровеник

Листопад 2024

ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар

Найактивніші користувачі поточного місяця

«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі

Admin
    Admin
    Admin

Очки : 1504
    Дата регистрации : 24.10.2020

«Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі Empty «Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі

Повідомлення автор Admin Сб Лист 19, 2022 10:58 pm

Місто Сіверськ, Бахмутського району — до повномасштабної війни, тут спокійним життям жила родина Оксани Корнєвої. Жінка працювала фельдшером в Донецькому обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, разом з чоловіком виховувала двох доньок. Однак, 24 лютого спокій обірвали російська війська, а згодом Оксана опинилася за крок від смерті, але дивом їй вдалося вижити.
    Дивовижну історію порятунку розповідають Факти.
    В перші місяці повномасштабного вторгнення сім'я Оксани залишалася в Сіверську, жінка не хотіла їхати, адже відчувала, що потрібна рідному місту. Окрім того, в сусідній області у героїні залишався батько. Чоловік жив у селі Верхньокам`янське, згодом до батька Оксани перебралася вся родина.
    «Тато попросив нас приїхати до нього, сподіваючись, що в Верхньокам`янське нам буде безпечніше і щоб ми допомогли посадити картоплю. Сказав, що після війни буде матеріально важко, тому й треба насадити картоплі», — розповідає Оксана.
    Порадившись родина вирішила, що потрібно прямувати далі, адже обстріли посилювались. Поїздку запланували на ранок наступного дня, однак о четвертій годині ранку в будинок влучив снаряд. 
    «Розвалилась стіна, вилетіло вікно. Доньки спали біля підвіконня, а я — ближче до середини кімнати. Діти страшно перелякалися, їх контузило. Але тоді на це не дуже зважали, бо мене сильно поранило. Відчула, що в мене пульсує кров з шиї — масивна кровотеча. Світанок ще тільки починався. Все було в диму, висів густий пил від зруйнованих будівельних конструкцій», — згадує Оксана.
    На перших порах, коли відбулося поранення жінка була при тямі. Щоб зупинити кровотечу Оксана сама зробила собі пальцеве притискання артерії. Героїня дуже хвилювалася, щоб рана не прийшлася на сонну артерію. У такому випадку, вона розуміла, що життя могло обірватися за лічені секунди.
    «Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі 783412_605da
    Пані Оксана показує, куди влучив уламок. Фото: особистий архів Оксани Корнєвої
    Чоловік Оксани, перевів дружину в іншу кімнату, після цього вона втратила свідомість. Жінка згадує, найбільше боялася померти на очах у дітей. Однак, саме діти своєю злагодженістю врятували життя матері. Разом з батьком вони зняли з Оксани залитий кров’ю одяг, затампонували рану, обробили її перекисом водню та наклали пов’язку.
    У розповіді, героїня каже, що не дарма розповідала дітям про основи надання медичної допомоги. Ці знання в результаті врятували життя героїні. Після тампонування рани, чоловік відвіз Оксану в Бахмутську лікарню, на рентгені побачили, що в шиї жінки, застряг не шматок скла, а уламок касетного боєприпасу. Сьомого травня санітарною авіацією Оксану доставили в Дніпропетровську обласну лікарню.
    «Відчула, що в мене пульсує кров з шиї»: історія бахмутянки, яка вижила з уламком в тілі 342_cdbc9
    На знімку помітно, що касетний уламок застряг в третьому шийному хребці. Фото: особистий архів Оксани Корнєвої
    «Там зробили томограму. Ознайомившись з нею, нейрохірург сказав, що Бог мене врятував — тільки його втручанням можна пояснити такий шлях уламка в моїй шиї. Нейрохірург сказав, що я тепер  маю святкувати День народження 6 травня, в день, коли я вдруге народилася», — згадує Оксана.
    Жінці зробили операцію, проте витягти уламок не вдалося. Якщо проводити операцію по його вилученню, то доведеться на деякий час перетискати сонну артерію, що може призвести до інсульту. Тепер Оксана має щороку проходити обстеження, щоб переконатися, що все гаразд. 
    Зараз родина Корнєвих живе в Ніжині Чернігівської області, чоловік працює залізничником, доньки ходять в музичну школу. Батько героїні також виїхав, наразі він живе у брата в Черкасах. Оксана Корнєва дала свідчення про обставини свого поранення адвокатам Української Гельсінської спілки з прав людини.

Фото: особистий архів Оксани Корнєвої

Поточний час Сб Лист 23, 2024 12:54 am